Жіночу збірну України з біатлону тренуватиме Андрій Прокунін

Жіночу збірну України з біатлону тренуватиме Андрій Прокунін

Укрінформ
Старшим тренером жіночої збірної України з біатлону призначений Андрій Вікторович Прокунін.

Андрій Прокунін був призначений на посаду старшого тренера жіночої збірної України з біатлону за підсумками засідання спеціально створеної комісії, яке відбулося 1 травня. Про це повідомляє офіційний сайт Федерації біатлону України.

Попередні два сезони Андрій Прокунін, якому 7 травня виповниться 40 років, провів у якості старшого тренера чоловічої і жіночої збірних Республіки Корея, готуючи команду до домашньої Олімпіади. 

Коментуючи призначення Андрія Прокуніна, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак зазначив, що жіночу збірну вирішили довірити "молодому амбітному фахівцю зі свіжим тренерським поглядом, який готовий повністю віддаватися роботі".

"На засіданні комісії ми заслухали програми кандидатів, їх бачення і перші кроки по роботі з командою. Дуже багато питань задавали Василь Павлович Карленко і Віктор Петрович Корж. І після обговорення було прийнято рішення затвердити в якості старшого тренера Андрія Прокуніна. Зараз багато команд мають проблеми з призначенням тренерів, ті ж збірні Норвегії та Чехії досі перебувають в підвішеному стані. Ми вирішили довірити команду молодому амбітному фахівцю зі свіжим тренерським поглядом, який готовий повністю віддаватися роботі.

Перший збір команди в Чернігові ми вирішили провести загальний - за участю великої кількості спортсменок. Після цього визначимося з подальшим форматом роботи - чи буде це єдина команда, або ми збережемо команду Б, як окрему структуру", - сказав Бринзак.

Читайте також: Бринзак: Джима має намір закінчити кар'єру, але ми вважаємо це нерозумним

Разом з тренером українську команду поповнять два фахівці, покликані посилити сервіс-групу збірної. Два кандидати, які пропонували свої кандидатури на розгляд комісії, увійшли до тренерського штабу жіночої збірної. Це колишній старший тренер збірної України з лижних гонок Валерій Лісників і досвідчений білоруський наставник Володимир Махлай. Також продовжить працювати з командою Григорій Шамрай.

Фото: Ruspekh.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-