У Донецьку загарбники «засудили» до довічного захисника «Азовсталі» з Грузії

У Донецьку загарбники «засудили» до довічного захисника «Азовсталі» з Грузії

Укрінформ
Російські окупанти в Донецьку незаконно засудили до довічного ув’язнення громадянина Грузії Мамуку Гацерелію, який був захисником "Азовсталі".

Про це повідомляє Эхо Кавказа з посиланням на росЗМІ, передає Укрінформ.

22-річний боєць Мамука Гацерелія воював в Україні проти Росії. Чоловік — біженець із Абхазії, був узятий у полон 20 травня 2022 року після того, як його частина виконала доручення Президента України про вихід із "Азовсталі" в Маріуполі.

За інформацією окупантів, 20 лютого Мамуку Гацерелію, який перебуває в СІЗО, засудили до довічного ув'язнення за «убивство трьох російських солдатів».

Читайте також: Загарбники за тиждень засудили 11 захисників Маріуполя - Андрющенко

Мати Мамуки - Далі Чхеїдзе – повідомила журналістам, що син уперше після затримання зателефонував їй із в'язниці 19 лютого, весь цей час він чекав на вирок. Про сам вирок вона дізналась із телеграм-каналів. За словами матері, у неї не було зв'язку "ні з ким, навіть з адвокатом".

У грудні 2023 року засновник ГО "Нова Грузія" Лаша Діаров розповів, що Мамука підписав контракт із Міністерством оборони України і був офіційно зарахований стрільцем до Іноземного добровольчого легіону. Як пояснив Діаров, включити Мамуку Гацерелію до програми обміну полоненими не вдалося, оскільки в нього грузинський паспорт і він є громадянином Грузії, тому росіяни вважають його "найманцем".

Читайте також: Суспільство забуває про полонених «азовців» - захисник Маріуполя

Як повідомляв Укрінформ, міністерство внутрішніх справ РФ оголосило у розшук 100 громадян Грузії, які воювали або воюють на боці України проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-