У Військовому інституті відбувся четвертий випуск капеланів для ЗСУ

У Військовому інституті відбувся четвертий випуск капеланів для ЗСУ

Фото
Укрінформ
Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка провів четвертий випуск капеланів, які завершили курси підвищення кваліфікації з питань військового капеланства ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

“Сила перемоги здобувається не тільки могутністю зброї, але і силою віри та молитви до Бога. Саме військові капелани допомагають зміцнювати бойовий дух воїнів як надважливої складової Перемоги”, - йдеться у повідомленні.

Не менш важлива місія капелана, зауважили у Генштабі, допомогти українським воїнам залишатися людиною і зберегти людяність в умовах війни, стояти на захисті життя людини: власного, військового побратима, зрештою кожного українця.

Після шеститижневої загальновійськової та фахової душпастирської підготовки, близько 30-ти військових капеланів від шести релігійних організацій отримали сертифікати про успішне завершення курсів.

Читайте також: В Україні хочуть залучити капеланів до надання психологічної допомоги у медзакладах

Заходи з нагоди випуску капеланів відбулися з благословенням уповноважених від релігійних організацій та релігійних лідерів організацій представлених серед капеланів-випускників.

Захід почався із богослужіння, яке очолив голова Синодального управління військового духовентсва Православної церкви України митрополит Йоан.

Випускники проголосили Молитву військового капелана та помолились за Україну. Після чого очільники релігійних організацій благословили військових капеланів, які навчалися.

Окрім вручення сертифікатів, начальник служби військового капеланства полковник Олексій Терещук вручив капеланам відповідну відзнаку – дужку до нарукавного знаку: “Бути поруч!”. Ця відзнака є символом професійної, корпоративної культури та вказує на успішне завершення курсів.

Читайте також: Військові капелани ЗСУ пройшли підготовку на базі США у Німеччині

У заході взяли участь начальник відділу співпраці з релігійними спільнотами ДЕСС В’ячеслав Горшков, голова Синодального Управління Військового духовенсва православної церкви України митрополит Йоан Яременко, заступник Голови СУВД ПЦУ протоієрей Леонтій Никитенко, секретар СУВД ПЦУ протоієрей Олексій Гончаренко, заступник керівника Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ Олександр Мельник, пастор Анатолій Райчинець від Української Євангельської Церкви.

“У найтяжчий і вирішальний час капелани жертовно і віддано стали поруч з нашими воїнами. А відтак всі ми разом зі світом стали на захист рідної України”, - наголосили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках операції “Інтерфлекс” військові капелани ЗСУ вдруге за рік проходять курс підвищення кваліфікації в Центрі капеланства Збройних сил Великої Британії.

Фото: Генштаб ЗСУ, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-