Військові капелани ЗСУ вдруге за рік проходять курс підвищення кваліфікації у Британії

Військові капелани ЗСУ вдруге за рік проходять курс підвищення кваліфікації у Британії

Фото
Укрінформ
У рамках операції «Інтерфлекс» військові капелани ЗСУ вдруге за рік проходять курс підвищення кваліфікації в Центрі капеланства Збройних сил Великої Британії.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«На запрошення британських колег в рамках операції «Інтерфлекс» вже вдруге за рік військові капелани Збройних сил України проходять курс підвищення кваліфікації в Центрі капеланства Збройних сил Великої Британії», - йдеться в повідомленні.

У Генштабі відзначили, що курс навчання розроблений військовими капеланами ЗС Великої Британії з врахуванням власного досвіду під час збройних конфліктів XX століття та направлений на підвищення рівня компетентності українських капеланів, основ міжконфесійного служіння та спільного розуміння ідентичності душпастира.

В пресслужбі зауважили, що духовна складова дуже важлива у здійсненні військово-капеланської діяльності, яка входить до доктрини оборони Великої Британії.

Військові капелани ЗСУ вдруге за рік проходять курс підвищення кваліфікації у Британії / Фото: Генштаб ЗСУ, Фейсбук

Також в межах курсу підготовки українські душпастирі відвідали українських військовослужбовців, що проходять базову загальновійськову підготовку на одній із баз Сполученого Королівства. Спільна молитва та духовна підтримка військових капеланів була надзвичайно необхідною для українських воїнів, оскільки вже зовсім скоро вони повернуться в Україну і доєднаються до національного спротиву, відзначили в Генштабі.

Читайте також: У Британії офіційно оголосили про створення морської коаліції на підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді військові капелани ЗСУ пройшли підготовку на тренувальній базі США у Німеччині. Душпастирів навчали функцій капелана, військової етики, основ консультування, роботи з травмами, капеланського служіння у країнах НАТО. Також відбулися теоретичні й практичні відпрацювання та дебати за участю капеланів країн співдружності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-