У Британії офіційно оголосили про створення морської коаліції на підтримку України

У Британії офіційно оголосили про створення морської коаліції на підтримку України

Укрінформ
Делегація ВМС України на чолі з командувачем ВМС ЗС України віцеадміралом Олексієм Неїжпапою взяла участь у церемонії оголошення про відкриття коаліції з розвитку морських спроможностей України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

«Головні завдання коаліції - це допомогти Україні здобути перемогу на морі, забезпечити безпеку цивільного судноплавства та нівелювати мінну небезпеку, адже зараз Чорне море є найнебезпечнішим з точки зору мінної безпеки в Європі. Море – це велика дорога, і воно має бути рівним для всіх. Саме тому ми маємо захистити його та стати настільки потужним флотом, щоб у РФ більше ніколи не виникло бажання захопити його», - цитує пресслужба командувача ВМС ЗСУ.

Як зазначається, коаліція була створена з ініціативи Великої Британії та має на меті підвищення спроможностей України на морі задля забезпечення безпеки цивільного судноплавства та роботи зернового коридору.

Читайте також: Британія надасть Україні в рамках «морської коаліції» амфібії Viking та рейдові човни

Учасники коаліції надаватимуть Україні кораблі, техніку, здійснюватимуть підготовку катерного складу морської та річкової флотилій ВМС, морської піхоти, ППО, протимінних підрозділів та інше.

За інформацією пресслужби, у заході також узяли участь міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам, командувач Командування ВМС США у Європі генерал Стюарт Бенджамін Мунш, перший морський Лорд адмірал Сер Бен Кі та представники багатьох європейських країн.

Як повідомляв Укрінформ, 11 грудня Велика Британія та Норвегія, які спільно очолили нову «Коаліцію морських можливостей» для зміцнення здатності України діяти на морі, передадуть українським військовим кораблі та транспортні засоби для Військово-Морських Сил. Велика Британія, зокрема, надасть Україні: два кораблі класу Sandown, 20 транспортних засобів-амфібій Viking, 23 рейдових судна.

Фото: ВМС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-