ВАКС призначив штраф депутатці за незадекларовану нерухомість, але звільнив від покарання

ВАКС призначив штраф депутатці за незадекларовану нерухомість, але звільнив від покарання

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд визнав чинну народну депутатку винною у декларування недостовірних відомостей і призначив штраф у розмірі ₴44,2 тисячі з позбавленням права обіймати державні посади строком на один рік.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

24 березня у Вищому антикорупційному суді за участі прокурора САП оголошено вирок, яким чинну народну депутатку визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ).

За вироком суду народній депутатці призначено покарання у виді штрафу у розмірі 44,2 тис. грн, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням функції представника влади в органах державної влади строком на 1 рік.

Читайте також: ВАКС конфіскував активи російського депутата

Водночас на підставі п. 1 ч. 1 ст. 49, ч. 5 ст. 74 Кримінального кодексу України суд звільнив особу від покарання у зв’язку із закінченням строків давності.

Вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

"Зауважимо, що 24.03.2023 суд визнав неповажними причини неявки на судове засідання, заплановане на 3 березня 2023 року, та наклав на депутата грошове стягнення", - зазначили в САП.

Читайте також: ВАКС обрав ексміністру інфраструктури запобіжний захід у вигляді застави

У САП нагадали, що прокурором у суді доведено, що депутатка умисно не вказала у декларації за 2020 рік дві квартири у столиці загальною вартістю понад ₴3,5 мільйона та автомобіль, які перебували у неї у користуванні, а також належні їй на праві власності нежитлові приміщення у місті Харків. Загалом народний депутат не задекларувала рухоме та нерухоме майно на загальну суму понад ₴4,4 мільйона, що більш ніж у 500 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушила вимоги пп. 2, 3 ч. 1 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

Як повідомляв Укрінформ, ВАКС наклав грошове стягнення на народну депутатку, яка не зʼявилася на судове засідання у справі про декларування недостовірних відомостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-