ВАКС обрав ексміністру інфраструктури запобіжний захід у вигляді застави

ВАКС обрав ексміністру інфраструктури запобіжний захід у вигляді застави

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав колишньому міністру інфраструктури України запобіжний захід у вигляді застави розміром майже 10 млн гривень у справі про зловживання владою та службовим становищем, що завдали державі понад 30 млн доларів збитків.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила в Телеграмі.

"Суд визнав підозру обґрунтованою та частково задовольнив клопотання, застосувавши до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 9 997 900 грн", — зазначили в САП.

Внести кошти на відповідний рахунок Вищого антикорупційного суду фігурант зобов’язаний не пізніше ніж за п'ять днів із дня обрання запобіжного заходу.

Читайте також: ВАКС виправдав народного депутата Пашковського

Також на колишнього міністра покладений обов’язок прибувати за вимогою до детектива, прокурора та суду й утримуватися від спілкування з іншим обвинуваченим у справі і свідками.

Крім того, він має повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи, виїзди за межі Києва й Київської області.

Строк дії обов’язків — до 16 травня поточного року.

Читайте також: ВАКС дав дозвіл на заочне засудження ексурядовця, який з 2014 року ховається в росії

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційної палати ВАКС протягом п'яти днів із дня її проголошення.

Як повідомляв Укрінформ, підозра ексміністру інфраструктури в заподіянні державі збитків на суму 30 мільйонів доларів була оголошена в лютому поточного року. Підозрюваним у цій справі проходить також його перший заступник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-