ВАКС оштрафував народну депутатку, яка не з'явилася до суду

ВАКС оштрафував народну депутатку, яка не з'явилася до суду

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд наклав грошове стягнення на народну депутатку, яка не зʼявилася на судове засідання у справі про декларування недостовірних відомостей.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє в Телеграмі

«14 лютого 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про накладення грошового стягнення на народного депутата, обвинувачену в умисному внесенні суб’єктом декларування свідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у зв’язку із неявкою до суду», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що, погодившись із доводами прокурора, суд визнав причини неявки депутатки неповажними та зобов’язав її сплатити грошове стягнення. Сума штрафу не уточнюється.

Читайте також: ВАКС постановив примусово доставити народного депутата на судове засідання

Наступне засідання призначене на 16 лютого.

Як нагадали в САП, слідство встановило, що в декларації за 2020 рік обвинувачена не вказала дві квартири в Києві загальною вартістю понад 3,5 млн гривень та автомобіль Cadillac. Це майно перебувало в неї у користуванні. Також депутатка не внесла відомості про нежитлові приміщення в Харкові, що належать їй на праві власності.

Загалом вона не задекларувала рухоме й нерухоме майно на суму понад 4,4 млн гривень.

Читайте також: ВАКС залишив у силі заочний арешт для ексголови НБУ Шевченка

Як повідомляв Укрінформ, ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави ексдепутату Верховної Ради VIII скликання у справі про заподіяння приватному банку збитків на понад 112 млн грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-