Омбудсмен: Маємо сигнали, що рф може почати повертати наших дітей на системній основі

Омбудсмен: Маємо сигнали, що рф може почати повертати наших дітей на системній основі

Єдині новини
Укрінформ
Українська влада отримала від росіян сигнали щодо того, що рф може почати повертати українських дітей до нашої країни на системній основі.

Про це у телемарафоні поінформував Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець, відповідаючи на запитання, чи ордер Міжнародного кримінального суду щодо арешту президента рф володимира путіна і російського дитячого омбудсмана марії львової-бєлової полегшить процес повернення українських дітей, передає кореспондент Укрінформу.

«Я не можу сказати публічно багато деталей. Але скажу як людина, яка безпосередньо приймає у цьому участь: після того, як був виданий ордер на арешт (путіна і львової-бєлової – ред.), у нас з’явилися сигнали, які можуть свідчити про те, що рф почне повертати українських дітей на системній основі», - сказав Лубінець.

Читайте також: Депортація дітей до рф: Лубінець каже, що кількість може сягати сотень тисяч

Як повідомлялося, 17 березня 2023 року Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду (МКС) видала ордери на арешт двох осіб - володимира путіна та марії львової-бєлової.

президента рф та уповноважену президента рф у справах дитини підозрюють у воєнних злочинах - незаконних депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України, щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-