Президент: Сьогодні кожен проходить справжній тест на громадянина України

Президент: Сьогодні кожен проходить справжній тест на громадянина України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав усіх українців, хто останніми днями виїхали за кордон, повернутися в Україну і стати на захист держави.

Про це він сказав у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Хочу звернутися не до тих, хто залишився в Україні і з Україною, а до тих, хто її покинув у цей найвідповідальніший момент: ваша сила не у ваших грошах, не у літаках, а у громадянській позиції, яку ви можете проявити. Поверніться до своїх людей та до своєї країни, завдяки яким ви отримали свої заводи та статки. Сьогодні кожен проходить справжній тест на громадянина України. Пройдіть його гідно. Нехай всі зрозуміють, для кого Україна дійсно Батьківщина, а для кого просто майданчик для грошей", - зазначив Президент.

Окремо Зеленський звернувся до державних службовців і народних обранців усіх рівнів, які залишили країну або планують це найближчим часом зробити.

Читайте також: Зеленський звернувся до українців: Наша держава сьогодні сильна, як ніколи

"Вам народ України довірив не тільки керувати державою, а і захищати її. Це ваш прямий обов'язок - у такій ситуації бути разом з нами, з українським народом. Пропоную вам протягом 24 годин повернутися на Батьківщину і стати пліч-о-пліч з українською армією, нашою дипломатією, нашим народом", - підкреслив Глава держави.

Він також переконаний що українці готові боротися за свободу.

"Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його днем єднання. Відповідний указ я вже підписав. Цього дня ми вивісимо національні прапори, вдягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо усьому світу єдність. У нас одне велике європейське прагнення – ми хочемо свободи та готові її виборювати. На нас із неба дивляться 14 тисяч захисників і захисниць та мирних громадян, загиблих у цій війни. Ми не зрадимо їх пам'ять", - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський - про схід України та Крим: Не зазіхаємо на чуже, але й свого не віддамо

Як повідомляв Укрінформ, Президент України оголосив 16 лютого Днем єднання. Відповідний указ №53/2022 вже опублікований на сайті глави держави.

Відповідно до указу, в цей день буде піднято Державний прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах, виконано о 10:00 Державний Гімн України та проведено закордонними дипломатичними установам України в державах перебування відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про відліт з України чартерними рейсами українських політиків і бізнесменів.

Читайте також: Блінкен запевнив Кулебу, що Захід єдиний у підтримці України

Президент Володимир Зеленський вважає, що депутати, які виїхали за кордон, повинні повернутися впродовж 24 годин.

Секретар РНБО Олексій Данілов поінформував, що станом на вечір 14 лютого 23 народні депутати перебувають за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-