Зеленський - про схід України та Крим: Не зазіхаємо на чуже, але й свого не віддамо

Зеленський - про схід України та Крим: Не зазіхаємо на чуже, але й свого не віддамо

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що тимчасово окуповані Росією українську території Криму та Донецької й Луганської областей повернуться під контроль України виключно дипломатичним шляхом.

Про це він заявив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Ми прагнемо миру і ми хочемо вирішувати всі питання виключно шляхом переговорів. І Донбас, і Крим повернуться в Україну. Виключно дипломатичним шляхом. Ми не зазіхаємо на чуже, але й свого не віддамо", - зазначив Зеленський.

Він також наголосив, що основа української армії – це впевненість власного народу та міцна економіка.

«Ми впевнені у наших Збройних силах, але наші військові теж мають відчувати нашу підтримку. Нашу згуртованість та нашу єдність. Основа нашої армії – це впевненість власного народу та міцна економіка», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський звернувся до українців: Наша держава сьогодні сильна, як ніколи

Він запевнив у тому, що влада сформувала достатні резерви, щоб відбити «атаки» на гривню. Тому, додав він, жодна галузь з тих, що потребують підтримки, не залишиться без уваги, «як це відбулося з авіаперевізниками. Свідченням того є стабільний курс національної валюти та відкрите небо», - додав Глава держави.

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов категорично заперечив можливість силового сценарію повернення Україною окупованих територій.

Кабінет Міністрів під час позачергового засідання 13 лютого ухвалив рішення про виділення понад 16,6 млрд грн для гарантування безперебійності польотів на території України у зв'язку із загостренням зовнішньополітичних загроз. Ці кошти будуть спрямовані на надання необхідних гарантій для страхових та лізингових компаній. територій.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-