Блінкен запевнив Кулебу, що Захід єдиний у підтримці України

Блінкен запевнив Кулебу, що Захід єдиний у підтримці України

Укрінформ
Сполучені Штати, а також союзники та партнери на Заході зберігають тверду й об’єднану позицію на підтримку України та готові надати рішучу й скоординовану відповідь на будь-яку нову агресію з боку РФ.

Як повідомили в Держдепартаменті США, йшлося під час телефонної розмови в понеділок держсекретаря США Ентоні Блінкена з главою МЗС України Дмитром Кулебою, передає Укрінформ.

«Держсекретар зазначив, що Сполучені Штати й партнери залишаються єдиними в нашій відданості суверенітету й територіальній цілісності України, включно з її економічною та фінансовою стабільністю»,- зауважили в американському відомстві.

У цьому зв’язку з американського боку підкреслили, що «хоча безпосереднім пріоритетом США є підтримка зусиль з деескалації, будь-яка подальша військова агресія Росії проти України зустріне швидку, скоординовану та потужну відповідь».

Читайте також: Зеленський запросив Байдена відвідати Київ найближчими днями

Як повідомляв Укрінформ, минулої суботи президент США Джо Байден особисто попередив російського президента Володимира Путіна про серйозні наслідки для російської економіки, а також діючого режиму в Кремлі в разі подальшої агресії з боку Москви. Водночас у Вашингтоні висловили готовність до дипломатичної взаємодії за умови негайної деескалації напруження навколо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-