Байден попередив Путіна про готовність Заходу реагувати швидко й рішуче

Байден попередив Путіна про готовність Заходу реагувати швидко й рішуче

Укрінформ
Президент США Джо Байден під час розмови з російським лідером Володимиром Путіним у суботу попередив його про готовність Заходу реагувати швидкими, суворими й рішучими діями на будь-яку подальшу агресію з боку РФ проти України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами переговорів, передає Укрінформ.

«Президент Байден дав чітко зрозуміти, якщо Росія здійснить подальше вторгнення в Україну, Сполучені Штати разом з нашими союзниками й партнерами дадуть рішучу відповідь і запровадять проти Росії швидкі й сурові наслідки»,- зауважується в документі.

При цьому, глава Білого дому вкотре наголосив, що можлива нова агресія РФ проти України призведе до масових людських страждань, а також погіршить становище самої Росії.

Водночас президент Байден зазначив, що Сполучені Штати залишаються готовими до дипломатичного діалогу – в повній координації із союзниками й партнерами. Однак, підкреслили в Білому домі, Сполучені Штати «однаково готові й до інших сценаріїв».

За інформацією Білого дому, розмова президентів тривала близько години – з 11:04 до 12:06 по Вашингтону.

Читайте також: Макрон провів телефонну розмову з Путіним

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Білий дім офіційно заявив про достатньо серйозну загрозу військового вторгнення Росії в Україну, яке може статися впродовж ближчих днів. У суботу адміністрація США оголосила евакуацію більшої частини Посольства США в Києві, а також виведення контингенту Національної гвардії США, який перебував в Україні з тренувальною місією.

Перед розмовою президентів Байдена і Путіна відбулися також контакти між США і Росією на рівні глав зовнішньополітичних та оборонних відомств.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-