Блінкен попередив Лаврова: або дипломатія, або масовані наслідки

Блінкен попередив Лаврова: або дипломатія, або масовані наслідки

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив у суботу з главою МЗС Росії Лавровим занепокоєння щодо можливого вторгнення РФ в Україну, підкресливши, що існує два шляхи: деескалація й дипломатія або масована відповідь трансатлантичної спільноти.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США за результатами розмови глав зовнішньополітичних відомств, передає Укрінформ.

«Держсекретар дав чітко зрозуміти, що дипломатичний шлях до врегулювання кризи залишається відкритим, але це вимагатиме від Москви деескалації та участі в дискусіях за принципом добросовісності», - зауважили в Держдепі.

За інформацією американського відомства, сторони обговорили гострі занепокоєння про те, що Росія може розглядати можливість для військової агресії проти України впродовж ближчих днів.

При цьому Блінкен наголосив: «Якщо Москва ступить на шлях агресії та вторгнеться в Україну, це призведе до рішучої, масованої та об’єднаної трансатлантичної відповіді».

У свою чергу в МЗС РФ за підсумками розмови повідомили, що Лавров звинуватив США в «пропагандистській кампанії» та підбурюванні України «до саботажу Мінських угод».

Лавров також заявив, що в реакції Вашингтона і Брюсселя на російські вимоги щодо «гарантій безпеки» були проігноровані основні вимоги Кремля щодо нерозширення НАТО.

Читайте також: Євросоюз і США знову застерегли Росію від вторгнення в Україну

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Білий дім виступив з офіційною заявою про можливість вторгнення РФ в Україну впродовж ближчих днів та попередив Кремль про суворі наслідки в разі такої агресії. При цьому, в Вашингтоні не виключили, що президент Байден обговорить ці занепокоєння з кремлівським лідером ближчим часом з метою деескалації навколо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-