Байден може провести з Путіним телефонну розмову – Білий дім

Байден може провести з Путіним телефонну розмову – Білий дім

Укрінформ
Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван не виключає, що Джо Байден може провести телефонну розмову з кремлівським лідером Володимиром Путіним у зв’язку з останньою ескалацією з боку РФ навколо України.

Про це він заявив у п’ятницю, під час брифінгу в Білому домі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я б очікував, що президент Байден проведе спілкування телефоном з президентом Путіним. Але мені нічого оголосити вам з цього приводу прямо зараз», - зауважив Салліван.

Читайте також: Дуда: Захід не погодиться на «божевільні» вимоги Путіна і підтримуватиме Україну

Радник Байдена зробив цю заяву в контексті свого виступу про високий ризик нового російського вторгнення, під час якого він також закликав американських громадян виїхати з України впродовж наступних 24-48 годин.

У цьому зв’язку Салліван також зазначив, що агресія РФ проти України може відбутися в різний спосіб, у тому числі шляхом «швидкого наступу» на Київ й по інших напрямах. Він також нагадав про попередні розвіддані щодо підготовки Росією «операцій під чужим прапором» для того, щоби виправдати можливе вторгнення в Україну.

Читайте також: Головний воєначальник США провів телефонну розмову з главою генштабу Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Білий дім офіційно попередив Росію про суворі наслідки в разі подальшої агресії. Така відповідь включатиме суворі економічні санкції не тільки США, але і Європейського Союзу, Великої Британії, Канади та інших держав. Крім того, це передбачатиме посилення позицій НАТО та американських сил на східному фланзі Альянсу, а також продовження підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-