Білий дім закликав громадян США повернутися з України впродовж 24-48 годин

Білий дім закликав громадян США повернутися з України впродовж 24-48 годин

Укрінформ
Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван виступив у п’ятницю з офіційним закликом до американських громадян, які перебувають в Україні, виїхати звідти впродовж наступних двох діб через ризик російського вторгнення.

Про це він заявив під час регулярного брифінгу в Білому домі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо зменшувати обсяги нашого посольства в Києві, я зараз я хочу повторити те, що заявили і президент Байден, і держсекретар Блінкен: ми закликаємо всіх американських громадян, які залишаються в Україні, виїхати негайно», - наголосив представник Білого дому.

Читайте також: Агресія РФ може поставити під загрозу стабільність в індо-тихоокеанському регіоні - Блінкен

У цьому зв’язку він порадив громадянам США повернутися з України «впродовж наступних 24-48 годин».

«Звісно, ми не можемо передбачити майбутнього, ми не знаємо точно, що станеться, але ризик наразі є високим, і загроза зараз є достатньо актуальною, і цього вимагає розсудливість», - наголосив Салліван.

Він також зазначив, що ті американці, хто все ж вирішить залишитися в Україні, повинні усвідомлювати відсутність гарантій залишити країну в разі вторгнення Росії, а також відсутність перспектив для проведення військової операції США з евакуації власних громадян з території України.

«Якщо станеться напад Росії на Україну, він, скоріше за все, почнеться з авіаційних бомбардувань і ракетних атак, які, очевидно, можуть вбивати цивільних – незалежно від їхньої національності», - продовжив Салліван.

Читайте також: Посольство Австралії рекомендує своїм громадянам залишити Україну

Після цього, за його словами, може відбутися масивний наступ військ без попередження.

За такого розвитку подій, зауважив він, евакуація з України буде ускладненою через перебої зі зв’язком та призупиненням рейсів комерційних перевізників.

Представник Білого дому знову підкреслив, що не стверджує, що саме так і станеться, натомість «ризики є достатньо високими».

Читайте також: Білий дім офіційно попередив Росію про суворі наслідки в разі подальшої агресії

Як повідомляв Укрінформ, Державний департамент США, Білий дім і особисто президент Байден впродовж минулих тижнів зверталися до американських громадян в Україні із закликом повернутися через російську військову загрозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-