Вибори у Могилянці: Міносвіти скасує наказ про повторний конкурс

Вибори у Могилянці: Міносвіти скасує наказ про повторний конкурс

Укрінформ
Міністерство освіти і науки сьогодні скасує наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Щойно закінчили нараду з представниками Києво-Могилянської академії та студентського самоврядування, Міносвіти, керівництвом Верховної Ради та народними депутатами. Запевнив усіх учасників зустрічі, що уряд не втручається та не буде втручатися у виборчий процес НУ «Києво-Могилянська академія». МОН сьогодні скасує наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента НУ «Києво-Могилянська академія», - написав Шмигаль.

За його словами, сторони домовилися, що університетська спільнота створить робочу групу під патронатом почесного президента Києво-Могилянської академії В’ячеслава Брюховецького, щоб вирішити ситуацію у колективі вишу та уникнути в майбутньому довготривалих судових процесів.

Читайте також: Що відомо про скандальні вибори у Могилянці

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня 2021 року Міністерство освіти і науки оголосило конкурс на заміщення посади президента Національного університету «Києво-Могилянська академія». Вибори були призначені на 20 січня 2022 року.

На посаду балотувалися в.о. президента НаУКМА, в.о. декана факультету економічних наук Олександра Гуменна та голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергій Квіт.

За підсумками голосування, що відбулося 20 січня, Гуменна набрала 201 голос (33,9%), Квіт – 232 (39,1%).

27 січня відбувся другий тур виборів. Того дня Квіт написав у Фейсбуці, що з виборчої дільниці вишу невідомі викрали одну зі скриньок для голосування.

Читайте також: Повторні вибори президента Могилянки: Стефанчук хоче пояснень від Шкарлета

Згодом поліція Києва повідомила, що скринька була знайдена неушкодженою на одній із вулиць біля НаУКМА та повернута виборчій комісії. Було відкрито провадження за ч. 2 ст. 396 КК (хуліганство).

28 січня на сайті НаУКМА було оприлюднене повідомлення про те, що за результатами другого туру Квіт набрав 235 голосів (52,8%), Гуменна – 191 голос (42,92%). 

1 лютого могилянська спільнота заявила, що очікує від МОН якнайшвидшого завершення формальних процедур щодо підписання контракту з Квітом.

Читайте також: Наглядова рада Могилянки вимагає від Міносвіти підписати контракт з Квітом

Того ж дня міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив, що Міносвіти не визнаватиме результати виборів у НаУКМА, бо вони відбулися з порушеннями, й оголосить повторний конкурс на посаду президента Києво-Могилянської академії. 2 лютого МОН оголосило повторний конкурс.

У зв'язку з цим студенти академії заявили про безстроковий страйк.

4 лютого спільнотою Києво-Могилянської академії запланована акція під Кабінетом Міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-