Санкції проти «злодіїв у законі»: в ОП з'ясовують, як з'явилися помилки

Санкції проти «злодіїв у законі»: в ОП з'ясовують, як з'явилися помилки

Укрінформ
В Офісі Президента заявляють, що встановлюються обставини внесення до санкційного списку більш як 100 осіб, котрих помилково зарахували до криміналітету.

Про це повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає Укрінформ з посиланням на DW.

Зазначається, що у відповідь на запит до Офісу Президента стосовно розслідування причин помилки та її наслідків, Подоляк закликав "відмовитися від спекулятивних оцінок тих чи інших санкційних рішень".

За його словами, при підготовці цих матеріалів порушення були допущені працівниками МВС, коли його очолював Арсен Аваков.  

"У даний момент у повному обсязі встановлюються конкретні обставини того, як допускалися порушення і чи були вони умисними. Ця перевірка ще не завершилася", - наводить DW слова Подоляка. Він також наголосив, що апарат РНБО проводить перевірку і згодом має поінформувати про її результати.

Читайте також: Санкції проти «злодіїв у законі»: МВС прогнозує суттєве зниження злочинності

Як повідомлялося, 15 жовтня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що у попередньому рішенні  Ради національної безпеки й оборони щодо санкцій проти криміналітету та "злодіїв у законі" виявили помилку. 

"На превеликий жаль, у рішенні РНБО, яке готувалося раніше, була свідома чи несвідома помилка відносно 108 осіб, яку ми вже виправили", - зазначив Данілов. Він наголосив, що причетні до цього працівники Міністерства внутрішніх справ понесли покарання.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський 14 травня провів засідання РНБО, на якому було ухвалено рішення про застосування санкцій до представників кримінальних угруповань.

Читайте також: В Нацполіції сказали, скільки "злодіїв у законі" зараз перебувають в Україні

Згідно з рішенням РНБО, застосовано обмежувальні заходи до 557 так званих злодіїв у законі, 542 з яких – іноземці, 15 – громадяни України. Також запроваджено санкції щодо 111 громадян іноземних держав, які перебувають на території України та вважаються кримінальними авторитетами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-