Працівники МВС припустилися помилки у санкціях проти «злодіїв у законі» - Данілов

Працівники МВС припустилися помилки у санкціях проти «злодіїв у законі» - Данілов

Укрінформ
У попередньому рішенні Ради національної безпеки й оборони щодо санкцій проти криміналітету й «злодіїв у законі» виявили помилку, причетні до цього працівники Міністерства внутрішніх справ понесли покарання.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питання стосовно інформації про стан виконання протокольного доручення, що стосується застосування санкцій відносно контрабандистів і "злодіїв у законі". Почали з криміналітету, була доповідь міністра внутрішніх справ (Дениса Монастирського – ред.). На превеликий жаль, у рішенні РНБО, яке готувалося раніше, була свідома чи несвідома помилка відносно 108 осіб, яку ми вже виправили», - зазначив Данілов.

Читайте також: Поліцейським, які ловлять «злодіїв у законі», надали держохорону – депутат

Крім того, за його словами, Монастирський поінформував, що вісім осіб, які були безпосередньо причетні до оформлення цих документів, були покарані.

«Частина з них звільнена з лав МВС, дві людини понижені в ієрархії цього міністерства», - пояснив Данілов.

Крім того, він розповів, що було прохання людей, «які переймаються питанням волонтерів, наших батальйонів», стосовно 9 осіб, які внесені у цей санкційний список, але потрібно щодо них провести додаткову перевірку.

Читайте також: В Україні з'явиться спецв'язниця, де ізолюють кримінальних «авторитетів»

Секретар РНБО зауважив, що главі МВС було доручено провести таку перевірку і в разі необхідності внести пропозиції щодо цих осіб на найближче засідання Радбезу.

Водночас Данілов додав, що загалом робота щодо «злодіїв у законі» триває.

«Ми отримали звіт, де вони сьогодні знаходяться, усі з 17 «злодіїв у законі» на сьогоднішній день не є на волі, частина покинула територію України, інша частина знаходиться в СІЗО», - сказав він.

Читайте також: СБУ затримала одного зі «смотрящих» в Росії, якого розшукував Інтерпол

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 14 травня провів засідання РНБО, на якому було ухвалено рішення про застосування санкцій до представників кримінальних угруповань.

Згідно з рішенням РНБО, застосовано обмежувальні заходи до 557 так званих злодіїв у законі, 542 з яких – іноземці, 15 – громадяни України. Також запроваджено санкції щодо 111 громадян іноземних держав, які перебувають на території України та вважаються кримінальними авторитетами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-