СБУ затримала одного зі «смотрящих» в Росії, якого розшукував Інтерпол

СБУ затримала одного зі «смотрящих» в Росії, якого розшукував Інтерпол

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України встановила місцезнаходження та затримала «кримінального авторитета» з Росії на прізвисько «Рома Попенок», який перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Переховуючись в Україні, злочинець намагався поширити вплив російського криміналітету на територію нашої країни", - ідеться у повідомленні.

За оперативною інформацією, розшукуваний обіймав у російському кримінальному середовищі високе становище і перебував у статусі «смотрящого» за Ульянівською областю РФ.

"Іноземець переховувався в Україні від кримінальної відповідальності за участь у злочинній організації. Щоб потрапити в Україну, зловмисник використав підроблені документи, оформленні на чуже ім’я", - заявили в СБУ.

Читайте також: На кордоні з Росією затримали «злодія у законі» з санкційного списку РНБО

Затримали фігуранта за місцем його переховування у місті Кременець Тернопільської області та передали працівникам Національної поліції.

Вирішується питання про застосування до затриманого екстрадиційного арешту, а також перевіряється можлива причетність іноземця до скоєння тяжких злочинів на території України.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні СБУ спільно з Інтерполом затримала на Одещині учасника міжнародної терористичної організації “Ісламська держава”.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-