Напад на «Схеми»: керівнику Укрексімбанку повідомили нову підозру

Напад на «Схеми»: керівнику Укрексімбанку повідомили нову підозру

Укрінформ
Керівнику Укрексімбанку інкримінують перешкоджання діяльності журналістів та незаконне утримання людей.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила у Телеграмі. 

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва 8 жовтня повідомлено про нову підозру одному з керівників державного банку у межах провадження, розпочатого за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми».

Вказаній особі інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне утримання людей (ч.ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Читайте також: В Укрексімбанку розповіли про кредит, яким цікавилися «Схеми»

Слідчі та процесуальні дії у кримінальному провадженні тривають.

Досудове розслідування здійснюється Голосіївським управлінням поліції ГУ НП в м. Києві.

Речниця  Київської міської прокуратури Надія Максимець підтвердила Українській правді,  що йдеться про голову правління фінустанови Євгена Мецгера. Окрім того, Максимець уточнила виданню, що 8 жовтня, крім вручення підозри, Мецгера допитали.

Як повідомлялося, знімальна група програми "Схеми" заявила про напад 4 жовтня під час інтерв'ю з головою правління Укрексімбанку. За інформацією журналістів, голові правління цієї фінустанови Євгену Мецгеру не сподобалося одне із запитань, після чого охорона застосувала силу до оператора, відібрала техніку та флешку із записаним відео. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео усього інтерв’ю та самого нападу було видалене, повідомили журналісти.

Читайте також: Мецгер вибачився перед журналістами – «стрес не виправдання»

Пізніше журналісти "Схем" заявили, що відновили відео, видалене працівниками Укрексімбанку під час нападу на знімальну групу. На цьому відео, зокрема, за інформацією журналістів, зафіксовані голова правління банку Євген Мецгер, директор департаменту інформаційної політики Укрексімбанку Володимир Пікалов, директор департаменту банківської безпеки Укрексімбанку Ігор Тельбізов та інші.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів (за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу).

Читайте також: Справу про напад на «Схеми» в Укрексімбанку перекваліфікували - стаття передбачає до 5 років

Посольства США і Великої Британії в Україні висловили стурбованість через ситуацію з нападом на журналістів програми «Схеми» в Укрексімбанку.

В Офісі Президента виступають за відсторонення від посади голови правління Укрексімбанку Євгена Мецгера через конфлікт із журналістами програми «Схеми», заявив радник керівника Офісу глави держави Михайло Подоляк.

Читайте також: Венедіктова зреагувала на «безумство» в Укрексімбанку: розслідування, підозра, суд і вирок

6 жовтня Мецгер заявив, що складає повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку. Наглядова рада Укрексімбанку на екстреному позачерговому засіданні прийняла рішення відсторонити голову правління Мецгера від здійснення повноважень на час проведення внутрішнього розслідування.

Прессекретар столичної прокуратури Надія Максимець 6 жовтня заявляла, що посадовці Укрексімбанку, які є фігурантами справи щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів програми "Схеми", уникають отримання повідомлень про підозру від правоохоронців.

Читайте також: Незалежна медіарада та Детектор медіа вимагають ретельного розслідування нападу на «Схеми»

7 жовтня у Київській міській прокуратурі поінформували, що повідомлення про підозру вручено двом фігурантам справи про перешкоджання роботі журналістів програми "Схеми" в Укрексімбанку.

Фото: eximb.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-