Мецгер вибачився перед журналістами – «стрес не виправдання»

Мецгер вибачився перед журналістами – «стрес не виправдання»

Укрінформ
Голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер перепросив працівників видання «Схеми» Кирила Овсяного та Олександра Мазура за свою поведінку. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба банку у Фейсбуці.

Мецгер визнав, що події у його робочому кабінеті 4 жовтня з його боку "є неприпустимими та стали шоком не тільки для громадськості та журналістської спільноти".

"Я за природою врівноважена людина і ніколи не думав, що миттєвий емоційний спалах може перерости в лавину імпульсивних та непоправних дій і рішень. Стрес і навантаження цьому не виправдання. Тому я щиро прошу вибачення у працівників видання «Схеми» Кирила Овсяного та Олександра Мазура!" - додав він.

Читайте також: Напад на «Схеми»: Наглядова рада Укрексімбанку відсторонила Мецгера

Також очільник банку попросив вибачення у журналістів та банківської спільноти.

"Я щиро прошу вибачення у всіх журналістів України. І зрештою, це завдало величезної шкоди іміджу банку, моральному духу його чудового колективу і престижу професії банкіра, як такій. Я щиро прошу вибачення у всіх колег", - написав він.

За словами Мецгера, "той спалах" викликає в нього "найбільшу огиду і сором", тож, з огляду на значний суспільний резонанс, він написав заяву до наглядової ради про відсторонення його від посади, яку й було задоволено.

Читайте також: Справу про напад на «Схеми» в Укрексімбанку перекваліфікували - стаття передбачає до 5 років

Як повідомляв Укрінформ, наглядова рада Укрексімбанку на екстреному засіданні 6 жовтня ухвалила рішення відсторонити голову правління Укрексімбанку Євгена Мецгера від здійснення повноважень на час проведення внутрішнього розслідування.

Знімальна група програми «Схеми» заявила про напад під час інтерв'ю з главою Укрексімбанку.

За інформацією журналістів, голові правління цієї фінустанови Євгену Мецгеру не сподобалося одне із запитань, після чого охорона застосувала силу до оператора, відібрала техніку та флешку із записаним відео. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв’ю та самого нападу було видалене, повідомили журналісти.

Читайте також: Венедіктова зреагувала на «безумство» в Укрексімбанку: розслідування, підозра, суд і вирок

Столичні правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів (за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Своєю чергою, АТ «Укрексімбанк» заявляє, що вбачає у діях журналістів програми «Схеми» ознаки протиправного заволодіння інформацією, а також порушення етичних норм. У банку наголошують, що інформація, яка запитувалася, відповідно до статті 60 закону України «Про банки і банківську діяльність», є банківською таємницею, яку банки зобов'язані зберігати, у тому числі шляхом обмеження кола осіб, що мають доступ до неї.

Посольства США і Великої Британії в Україні висловили стурбованість через ситуацію з нападом на журналістів програми «Схеми» в Укрексімбанку.

Читайте також: Поліція долучила до справи відео з кабінету голови Укрексімбанку – Монастирський

В Офісі Президента виступають за відсторонення від посади голови правління Укрексімбанку Євгена Мецгера через конфлікт із журналістами програми «Схеми», заявив радник керівника Офісу глави держави Михайло Подоляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-