Напад на «Схеми»: Наглядова рада Укрексімбанку відсторонила Мецгера

Напад на «Схеми»: Наглядова рада Укрексімбанку відсторонила Мецгера

Укрінформ
Наглядова рада Укрексімбанку на екстреному позачерговому засіданні прийняла рішення відсторонити голову правління банку Євгена Мецгера від здійснення повноважень на час проведення внутрішнього розслідування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба банку у Фейсбуці. 

Тимчасово виконуючим обов’язки голови правління банку призначено Сергія Єрмакова.

Зазначається, що наглядова рада "приносить свої щирі вибачення" членам знімальної групи програми "Схеми" , а також представникам ЗМІ та усьому громадянському суспільству за "прикру та неналежну поведінку голови правління та представників банку".

Остаточне рішення щодо повноважень Мецгера буде ухвалене за результатами внутрішнього розслідування, йдеться в повідомленні.

Читайте також: Венедіктова зреагувала на «безумство» в Укрексімбанку: розслідування, підозра, суд і вирок

Як повідомляв Укрінформ, голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер заявив, що складає повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку.

Знімальна група програми «Схеми» заявила про напад під час інтерв'ю з главою Укрексімбанку.

За інформацією журналістів, голові правління цієї фінустанови Євгену Мецгеру не сподобалося одне із запитань, після чого охорона застосувала силу до оператора, відібрала техніку та флешку із записаним відео. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео усього інтерв’ю та самого нападу було видалене, повідомили журналісти.

Читайте також: Незалежна медіарада вимагає ретельного розслідування нападу на журналістів «Схем»

Столичні правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів (за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Своєю чергою, АТ «Укрексімбанк» заявляє, що вбачає у діях журналістів програми «Схеми» ознаки протиправного заволодіння інформацією, а також порушення етичних норм. У банку наголошують, що інформація, яка запитувалася, відповідно до статті 60 закону України «Про банки і банківську діяльність», є банківською таємницею, яку банки зобов'язані зберігати, у тому числі шляхом обмеження кола осіб, що мають доступ до неї.

Читайте також: «Схеми» заявляють, що відновили видалений запис інциденту в Укрексімбанку

Посольства США і Великої Британії в Україні висловили стурбованість через ситуацію з нападом на журналістів програми «Схеми» в Укрексімбанку.

В Офісі Президента виступають за відсторонення від посади голови правління Укрексімбанку Євгена Мецгера через конфлікт із журналістами програми «Схеми», заявив радник керівника Офісу глави держави Михайло Подоляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-