Напад на журналістів: двом посадовцям Укрексімбанку вручили повідомлення про підозру

Напад на журналістів: двом посадовцям Укрексімбанку вручили повідомлення про підозру

Фото
Укрінформ
Двом посадовцям Укрексімбанку - фігурантам справи про перешкоджання роботі журналістів програми «Схеми» - вручили повідомлення про підозру.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва органом дізнання Голосіївського управління поліції вручене повідомлення про підозру двом службовим особам банку за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми» (ч. 1, 3 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Голова правління Укрексімбанку Євген Менгер, тимчасово відсторонений від виконання  повноважень на час розслідування, підтвердив отримання підозри. Про це він написав у Фейсбуці.

"Отримав підозру від прокуратури. Правоохоронці сьогодні о 9 ранку приїхали до мене додому та вручили документ", - написав Менгер.

Як повідомляв Укрінформ, знімальна група програми "Схеми" заявила про напад 4 жовтня під час інтерв'ю з главою Укрексімбанку. За інформацією журналістів, голові правління цієї фінустанови Євгену Мецгеру не сподобалося одне із запитань, після чого охорона застосувала силу до оператора, відібрала техніку та флешку із записаним відео. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео усього інтерв’ю та самого нападу було видалене, повідомили журналісти.

Читайте також: Напад на журналістів в Укрексімбанку: одному з фігурантів справи повідомили про підозру

Пізніше журналісти "Схем" заявили, що відновили відео, видалене працівниками Укрексімбанку під час нападу на знімальну групу.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів (за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу).

Посольства США і Великої Британії в Україні висловили стурбованість через ситуацію з нападом на журналістів програми "Схеми" в Укрексімбанку.

Читайте також: Мецгер вибачився перед журналістами – «стрес не виправдання»

В Офісі Президента виступили за відсторонення від посади голови правління Укрексімбанку Мецгера через конфлікт із журналістами програми "Схеми", заявив радник керівника ОП Михайло Подоляк.

6 жовтня Мецгер заявив, що складає повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку.

Наглядова рада Укрексімбанку на екстреному позачерговому засіданні прийняла рішення відсторонити голову правління Мецгера від здійснення повноважень на час проведення внутрішнього розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-