Напад на «Схеми»: поліція вивчає участь третьої особи, зафіксованої на відео

Напад на «Схеми»: поліція вивчає участь третьої особи, зафіксованої на відео

Укрінформ
Правоохоронці вивчають щодо інциденту із нападом на журналістів програми "Схеми", який стався 4 жовтня, участь третьої особи, дії якої були зафіксовані на відеозаписі.

Про це інформує сайт Нацполіції, передає Укрінформ. 

"Дізнавачі разом із процесуальними керівниками вивчають участь третьої особи, дії якої зафіксовані на відео, та за результатами перевірки буде надано відповідну правову кваліфікацію", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, знімальна група програми "Схеми" заявила про напад 4 жовтня під час інтерв'ю з головою правління Укрексімбанку. За інформацією журналістів, голові правління цієї фінустанови Євгену Мецгеру не сподобалося одне із запитань, після чого охорона застосувала силу до оператора, відібрала техніку та флешку із записаним відео. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео усього інтерв’ю та самого нападу було видалене, повідомили журналісти.

Читайте також: Мецгер вибачився перед журналістами – «стрес не виправдання»

Пізніше журналісти "Схем" заявили, що відновили відео, видалене працівниками Укрексімбанку під час нападу на знімальну групу. На цьому відео, зокрема, за інформацією журналістів, зафіксовані Мецгер, директор департаменту інформаційної політики Укрексімбанку Володимир Пікалов, директор департаменту банківської безпеки Укрексімбанку Ігор Тельбізов та інші.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів (за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу).

Читайте також: Справу про напад на «Схеми» в Укрексімбанку перекваліфікували - стаття передбачає до 5 років

Посольства США і Великої Британії в Україні висловили стурбованість через ситуацію з нападом на журналістів програми «Схеми» в Укрексімбанку.

В Офісі Президента виступають за відсторонення від посади голови правління Укрексімбанку Євгена Мецгера через конфлікт із журналістами програми «Схеми», заявив радник керівника Офісу глави держави Михайло Подоляк.

Читайте також: Венедіктова зреагувала на «безумство» в Укрексімбанку: розслідування, підозра, суд і вирок

6 жовтня Мецгер заявив, що складає повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку. Наглядова рада Укрексімбанку на екстреному позачерговому засіданні прийняла рішення відсторонити голову правління Мецгера від здійснення повноважень на час проведення внутрішнього розслідування.

Прессекретар столичної прокуратури Надія Максимець 6 жовтня заявляла, що посадовці Укрексімбанку, які є фігурантами справи щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів програми "Схеми", уникають отримання повідомлень про підозру від правоохоронців.

Читайте також: Незалежна медіарада та Детектор медіа вимагають ретельного розслідування нападу на «Схеми»

7 жовтня у Київській міській прокуратурі поінформували, що повідомлення про підозру вручено двом фігурантам справи про перешкоджання роботі журналістів програми "Схеми" в Укрексімбанку.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-