Будівництво другої черги Музею Голодомору завершать до кінця листопада – Ткаченко

Будівництво другої черги Музею Голодомору завершать до кінця листопада – Ткаченко

Укрінформ
До Дня пам’яті жертв Голодомору, який цього року відзначатиметься 27 листопада, будівництво другої черги Національного музею Голодомору-геноциду буде завершене.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час Міжнародного форуму «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо», передає кореспондент Укрінформу.

«Радянська система робила все, щоб люди про цю трагедію не знали. Але люди пам’ятали, вони передавали з вуст у вуста. І так само намагалися зберегти не тільки пам’ять про трагедію, а й передати ту естафету наступним поколінням, тому що пам’ятати – це означає бути. Саме тому ми так багато докладаємо зусиль і в будівництво Музею Голодомору, і в підтримку цієї теми, хоча насправді об’єкт цей дуже непростий. Сьогодні ми, на щастя, відкрили оновлену Залу пам’яті. Збудовані ліфти, інженерні споруди. Оновлена територія. І до дати відзначення трагедії у листопаді буде завершено будівництво другої черги музею. Ми сподіваємося після цього перейти до створення експозиції в другій черзі Музею Голодомору», - сказав Ткаченко.

Читайте також: Ткаченко оглянув будівництво музею Голодомору-геноциду

Міністр наголосив, що цей об’єкт якраз є свідченням того, що ми намагаємося наочно продемонструвати світові, що геноцид, якого зазнав український народ, не може бути забутий, він має передаватися вже не в усний спосіб, а на державному рівні в усьому світі.

Ткаченко передав вітання учасникам форуму і побажання успіху в плідній праці від Президента Зеленського.

«Він постійно нагадував не тільки про необхідність завершення будівництва Музею Голодомору, а й говорить про це у всьому світі. В тому числі він згадував про Голодомор, перебуваючи з візитом у США», - зауважив міністр.

Читайте також: Національному музею Голодомору передали матеріали семи розсекречених кримінальних справ

При цьому він процитував Президента України: «Наслідком Голодомору, що визнаний геноцидом проти нашого народу з боку тоталітарного сталінського режиму, стали мільйони жертв серед українців. Ці втрати – системні стигми, яких зазнала Україна в Другій світовій війні. Як можна прагнути знищити цілий народ, чому і за що, ми ніколи не зможемо цього зрозуміти. Ми ніколи не зможемо цього забути. Ми ніколи не зможемо цього пробачити».

Як повідомляв Укрінформ, Національний музей Голодомору-геноциду відкрив 7 вересня оновлену експозицію Зали пам’яті, модернізовану в межах реконструкції першої черги музею. Участь в урочистому відкритті взяли глава Православної церкви України митрополит Епіфаній і міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Фото: Олександр Ткаченко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-