Канада не змінить жорсткого ставлення до Росії – посол

Канада не змінить жорсткого ставлення до Росії – посол

Укрінформ
Канада й надалі непохитно підтримуватиме Україну та засуджуватиме російську агресію.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

“Ми можемо розраховувати на те, що Канада й далі зберігатиме дуже тверду позицію стосовно російської агресії в Україні. Канада – наш справжній союзник, однодумець й партнер. Ми можемо очікувати, що вона й надалі залишатиметься одним із лідерів міжнародної коаліції на підтримку України”, - сказав Шевченко.

Читайте також: Україна працює над визнанням Канадою COVID-сертифікатів

Однак він наголосив, що це “не слід сприймати як даність”. ”За цю дружню політику нашого партнера слід бути вдячними та постійно нагадувати, що зупинка російської агресії й примус Росії до гри за міжнародними правилами – наш спільний інтерес”, - зазначив посол.

Він додав, що Канада також “однією з перших чітко і публічно підтримала Кримську платформу”. “Ми розраховуємо на активну участь Канади в інавгураційному саміті Кримської платформи”, - зауважив Шевченко.

Читайте також: Україна сподівається, що Канада продовжить тренувати наших військових - посол

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня Президент Володимир Зеленський на всеукраїнському форумі «Україна 30. Імідж України», презентуючи заходи до Дня Незалежності України, заявив, що вже 29 держав підтвердили свою участь у саміті Кримської платформи 23 серпня в Києві.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-