Карандєєв пояснив рішення МКІП про бронювання працівників цирку:  Це не вуличне шапіто

Карандєєв пояснив рішення МКІП про бронювання працівників цирку: Це не вуличне шапіто

Укрінформ
Тимчасово виконуючий обов'язки міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв заявив, що хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа є неповагою до тих, хто чесно та якісно виконує свою роботу.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Обурив хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа. Це звичайна неповага до людей сфери, які чесно і якісно роблять свою роботу, примітивна оцінка їх суспільного значення, як і в цілому значення культури в країні, що воює. Як можна робити висновки про важливість закладу культури тільки за його назвою? Державне підприємство «Дирекція пересувних циркових колективів України» - не вуличне шапіто, як хтось малює у своїй уяві, а професійний колектив висококласних майстрів своєї справи», - написав т.в.о міністра.

За його словами, колектив цирку постійно гастролює по всій території України, перебуває у відрядженні 11 місяців на рік, виїжджає на деокуповані території, показує вистави в госпіталях, в укриттях, непристосованих приміщеннях.

Він зазначив, що за 2023 рік колективом було проведено 1510 вистав, які відвідали майже 145 тисяч глядачів в 17 областях України, а за 2 місяці 2024 року вже проведено 182 вистави в 14 областях.

Читайте також: Уряд хоче внести зміни до системи бронювання військовозобов’язаних - Прем'єр

«З початку повномасштабного вторгнення встановлений урядом алгоритм бронювання працівників сфери культури та медіа незмінний. Нововведень не було. Ми бронювали і бронюємо працівників театрів, музичних закладів, цирків, без яких робота цих закладів неможлива. Це дуже незначна кількість людей.

Дирекція пересувних циркових колективів України подала на бронювання лише 14 осіб», - написав Карандєєв.

За його словами, це менше, ніж 10% від загальної чисельності усього колективу.

Крім того, він додав, що українські ЗМІ є джерелом правдивої інформації і опорою національної безпеки, тому частина працівників цієї сфери теж заброньована.

Читайте також: МКІП формує кадровий резерв для деокупованих територій - Карандєєв

Раніше у МКІП підтвердили, що для працівників телеканалів, які беруть участь у телемарафоні «Єдині новини», працює система бронювання від мобілізації. Крім того, бронювання працівників отримали заклади культури.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд планує вдосконалити та зробити більш справедливим підхід до бронювання військовозобов’язаних в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-