Україна сподівається, що Канада продовжить тренувати наших військових - посол

Україна сподівається, що Канада продовжить тренувати наших військових - посол

Укрінформ
Україна сподівається на продовження канадської тренувальної місії UNIFIER, мандат якої спливає наступного року.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

“Ми розраховуємо на продовження цієї місії, адже вона цінується як в Україні, так і в Канаді, дозволяючи не лише українцям вчитися у канадців, а й навпаки. Ми маємо досвід ведення війни проти другої за потужністю армії планети, за що платимо дуже високу ціну й важливо, аби наші найближчі союзники теж могли скористатися цим”, - сказав Шевченко.

Читайте також: Андрій Шевченко, Посол України в Канаді 

Він додав, що "досі через UNIFIER пройшло понад 26 тисяч українських бійців, які отримали доступ до спеціально для них підібраних знань, здатних рятувати життя". "Ці тренування роблять нашу армію сильнішою та наближають її до перемоги", - зазначив посол.

За його словами, Україна також розраховує на поглиблення співпраці із Канадою у питанні обміну розвідувальною інформацією. "Нам важлива якісна розвідувальна інформація, і Канада як авторитетний гравець у світі розвідки може бути в цьому дуже цінною", - зауважив дипломат.

Як відомо, у рамках операції UNIFIER в Україні перебуває близько 200 канадських військових. Вони знаходяться на різних локаціях у Центральній та Західній Україні, а штаб-квартира й більшість особового складу перебувають у Яворові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-