Дипломати працюють, аби розблокувати експорт 1,5 мільйона доз COVID-вакцини з Індії - Степанов

Дипломати працюють, аби розблокувати експорт 1,5 мільйона доз COVID-вакцини з Індії - Степанов

Укрінформ
Українські дипломати працюють над отриманням дозволу на експорт з Індії 1,5 мільйона доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"2 млн доз мали надійти в країну до 31 березня. Але уряд Індії наклав обмеження на експорт вакцини. Зараз наші дипломати активно працюють в Індії, щоб отримати дозвіл на експорт залишкових 1,5 млн доз, які передбачені за контрактом", - сказав Степанов.

Читайте також: В Україні за добу першу дозу COVID-вакцини отримали майже 13 тисяч осіб

Також він зазначив, що відбувається прострочення постачань вакцин за механізмом COVAX. "Ми очікували початок отримання цих вакцин, це були підтверджені документи, із середини лютого", - прокоментував Степанов.

Такі затримки, за його словами, пов'язані із недостатнім виробництвом вакцин проти коронавірусу у світі та великим попитом на них.

Читайте також: Степанов розповів, що передбачає Національний план COVID-вакцинації

Як повідомлялося, МОЗ очікує на постачання 1,7 млн доз вакцини від коронавірусу в рамках міжнародної ініціативи COVAX до кінця весни.

23 лютого в Україну доставлено 500 тис. доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield), закупленої за кошти державного бюджету. Закупівля була проведена через британську агенцію Crown Agents. Загалом за державний кошт Україна має закупити 12 млн доз вакцини Oxford/AstraZeneca та NovaVax.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-