Степанов розповів, скільки доз вакцини має отримати Україна в рамках COVAX до кінця весни

Степанов розповів, скільки доз вакцини має отримати Україна в рамках COVAX до кінця весни

Укрінформ
До кінця весни наша держава може отримати 1,7 млн доз вакцини від коронавірусу в рамках міжнародної ініціативи COVAX. У МОЗ також очікують на розблокування Індією постачання вакцини Covishield.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«За останніми повідомленнями COVAX, ми отримуємо 367 тис. вакцин саме Astrazeneca, яка вироблена в Південній Кореї. Також ми очікуємо 117 тис. доз Pfizer - це те, що стосується COVAX, найближчі поставки. В цілому по COVAX до кінця травня ми повинні отримати не менше, ніж 1,7 млн доз. Зрозуміло, що за такої кількості буде деяка кількість зарезервована для проведення повторного щеплення вакциною Astrazeneca, а якоюсь кількістю будемо далі продовжувати робити щеплення іншим громадянам, які не були вакциновані», - сказав міністр.

Водночас Степанов висловив думку, що для прискорення темпів вакцинації населення «нам потрібна вакцина в країні».

Читайте також: Центр здоров'я: Усі вакцини від AstraZeneca - взаємосумісні

«У нас є підписані контракти, проплачені кошти, в тих контрактах був передбачений графік постачання. Наприклад, якщо говоримо про Astrazeneca Covishield, то до 31 березня повинні були прийти всі 2 млн доз. Ми досі чекаємо дозволу уряду Індії на кількість, яку можуть дозволити експортувати до України. Ми подали прохання на всі 1,5 млн доз, я підписав кілька листів, також звертався прем'єр-міністр, і я його знову попрошу. Індія каже: «Ми все робимо, але у вас таке ставлення до нашої вакцини, скільки ви на неї бруду вилили!» Країни стоять у черзі за цією вакциною», - розповів очільник МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що Україна має розробити і виробляти власну вакцину проти коронавірусу, бо це питання національної безпеки.

В Україні минулої доби, 4 квітня, виявили 10 179 випадків COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-