Провели велику роботу: Олена Зеленська про підготовку стратегії безбар’єрності

Провели велику роботу: Олена Зеленська про підготовку стратегії безбар’єрності

Укрінформ
Перша леді Олена Зеленська наголошує на важливості Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору. 

Про це вона заявила на засіданні міжвідомчої робочої групи Кабінету Міністрів з питання розроблення проєкту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зроблена велика робота, багато напрямів були помітно розширені, стали більш структурованими, більш зрозумілими. Я дуже схвально ставлюся до того, що вже зроблено”, - сказала Зеленська.

Читайте також: Безбарєрність має стати суспільною нормою в Україні — Зеленська

Зеленська наголосила, що не сумнівається в успішності цього проєкту. Бо для цього є причини.

“По-перше, ця стратегія націлена на практичну реалізацію. Тобто, є відповідальні (за її реалізацію - ред.) і є конкретні ініціативи, є терміни їх виконання. По-друге, ця стратегія є всеукраїнською та охоплює шість напрямків, які ми виділили для боротьби за безбар'єрність, від соціальної безбар'єрності до фізичної. По-третє, над цією стратегією працює велика команда небайдужих професіоналів”, - сказала Перша леді.

Читайте також: У Львові стартував унікальний освітній проєкт для дітей з особливими потребами

Вона переконана, що є всі передумови для того, щоб ця стратегія жила не тільки на папері, а реально була втілена у життя. Перша леді запевнила, що зі свого боку, як дружина Президента, робить усе можливе для того, щоб привертати увагу до безбар'єрності, та висловила сподівання, що це питання буде постійно під увагою влади та суспільства. “Безбар'єрність має стати новою суспільною нормою”, - підкреслила вона.

Водночас Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підкреслив, що влада втілюватиме у життя Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні, оскільки розуміє, що це важливо для людей.

Читайте також: Якою буде безбарєрна Україна: експерти почали розробку профільної Нацстратегії

“Стратегія глобальної безбар’єрності - це для нашої держави і про економіку, про людей у першу чергу, Це, звісно, про легкість нашого життя. Це те, що обіцяв Президент у своїй передвиборчій програмі, те, з чим прийшла партія “Слуга народу” до наших людей. Це, кінець-кінцем, завдання нашого уряду”, - сказав Шмигаль.

Він запевнив у тому, що влада робила і надалі робитиме ту роботу, яка зможе полегшити життя українців, зробити його комфортнішим.

На засіданні представили напрацювання експертних груп до Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні за шістьма напрямками: фізична, інформаційна, суспільна, економічна, цифрова та освітня безбар’єрність.

Читайте також: На порталі «Дія» запустили інклюзивний проєкт «Бізнес без бар’єрів»

Участь у заході беруть також урядовці та представники громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-