Зеленський переконаний, що в Україні немає антисемітизму

Зеленський переконаний, що в Україні немає антисемітизму

Укрінформ
В Україні немає антисемітизму, а в питанні назв вулиць треба шукати "спільних героїв".

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю ізраїльській газеті The Times of Israel.

"Ми маємо статистичну інформацію, яка буде дуже цікава для Ізраїлю. Існує опубліковане опитування дослідницького центру Pew Research Center за 2018 рік, яке оцінювало рівень антисемітизму в Європі. І найнижчий рівень антисемітизму був в Україні", - заявив Зеленський у відповідь на закид, що плани будівництва проєктів з вшанування пам'яті жертв Голокосту можуть "викликати обурення з боку націоналістів".

Читайте також: Зеленський візьме участь у заходах з нагоди річниці визволення Освенцима в Ізраїлі

Президент, а також сам журналіст звернули увагу на те, що дійсно в Києві охорона синагог є не такою суворою, як в інших місцях, адже євреям тут нічого не загрожує.

Зеленський до того ж зауважив, що в його жилах тече єврейська кров, але ж українці обрали його Главою держави.

"У мене єврейська кров. І я президент. І нікого це не хвилює, чи не так? Нікому немає діла. Ніхто не питає мене про це ... Звичайно, у нас є відсоток радикальних людей, але він дуже маленький. І саме тому я не боюся опору планам з будівництва меморіалу в Бабиному Яру", - сказав президент.

Прокоментував глава держави також запитання щодо "суперечливого" перейменування вулиць.

"Це питання про те, як люди з різною історією, з різним ставленням можуть жити разом на практиці. Це дуже складна і чутлива проблема. Є герої, яких шанують на заході та в центрі України, є й інші українці, які мають своїх героїв і думають інакше", - пояснив Зеленський.

Читайте також: Зеленський про свої взаємини з Путіним: Діалог вже почався

Він стверджує, що розуміє різні почуття, тому закликає "побудувати спільну історію": знаходити тих людей, чиї імена не викликають суперечок у теперішньому та майбутньому українців і називати пам'ятники та вулиці іменами людей, які не провокують конфлікт, виключивши політику з цього питання.

Він також додав, що Україна має сучасних героїв — вчених, дослідників космосу, великих спортсменів та письменників — людей, яких поважають у всіх куточках нашої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-