Торік в Україні не було жодного нападу на ґрунті антисемітизму - Аваков

Торік в Україні не було жодного нападу на ґрунті антисемітизму - Аваков

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що будь-які прояви нетерпимості та антисемітизму слід розглядати як свідому провокацію проти єдності України.

Про це він заявив 7 травня під час зустрічі зі спеціальним посланником Державного департаменту США з питань моніторингу і боротьби з антисемітизмом Еланом Карром, інформує прес-служба МВС.

"Збереження міжрелігійного консенсусу та міжнаціональної злагоди в українському суспільстві залишається пріоритетом для МВС. Будь-які прояви нетерпимості, расизму, антисемітизму, національної та релігійної ворожнечі у нинішній непростий для України час слід розглядати як свідому ворожу провокацію, спрямовану проти цивілізованого громадянського суспільства, національної консолідації та єдності нашої держави", - сказав Аваков.

Він запевнив, що Нацполіція рішуче реагуватиме на будь-які спроби підриву міжнаціонального миру і суспільної довіри з тим, аби кожен громадянин України почувався впевнено та захищено.

"Протягом минулого року в Україні не трапилося жодного нападу на ґрунті антисемітизму", - додав очільник МВС.

Читайте також: Спецпосланник США з питань антисемітизму вшанував пам'ять загиблих у Бабиному Яру

У свою чергу Елан Карр відзначив діяльність МВС на шляху подолання проявів антисемітизму в Україні та запевнив у підтримці з боку Державного департаменту США.

"Україна – це дружнє місце для євреїв. Факт того, що у вас відсутнє насильство на ґрунті антисемітизму, мене вражає", - додав Елан Карр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-