Суд відправив на друге коло

Суд відправив на друге коло "земельну" справу родича Калєтніка

Укрінформ
Велика Палата Верховного Суду направила на новий розгляд справу щодо виділення земельної ділянки сільськогосподарського призначення в Бучі площею понад 11 га, яка опинилася у власності близького родича колишнього віце-спікера ВР.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Негативного суспільного резонансу набула інформація про передачу у 2010 році Бучанською міською радою земділянки сільськогосподарського призначення площею понад 11 га у приватну власність 111 фізичних осіб для індивідуальної житлової забудови”, - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що незважаючи на особливий статус цієї ділянки та встановлену законодавством заборону на її відчуження, Бучанська міськрада всупереч вимогам земельного законодавства, Законів України «Про вищу освіту», «Про управління об’єктами державної власності» прийняла рішення про припинення права постійного користування землею Національного університету біоресурсів і природокористування України та передачу її у власність громадян.

Уточнюється, що у подальшому власником цих земель на підставі цивільно-правових угод став близький родич колишнього першого заступника Голови Верховної Ради України.

“Попри правомірність доводів прокурора про незаконність вибуття земділянки із держвласності та постійного користування вищого навчального закладу держформи власності судами трьох інстанцій у задоволенні позову відмовлено з посиланням на ст.ст. 256, 261, 268 ЦК України щодо пропуску строку позовної давності для звернення до суду”, - додали у ГПУ.

Зазначається, що Генпрокуратура подала заяву до Верховного Суду про перегляд судових рішень.

Читайте також: Мер Бучі заявляє, що утворенню ОТГ на Київщині заважає "жирненька прослоєчка"

“Велика Палата Верховного Суду, погодившись із доводами прокурора, 31.10.2018 скасувала незаконні рішення судів попередніх інстанцій, а справу направила на новий розгляд до суду першої інстанції”, - уточнили у ГПУ.

Раніше ЗМІ повідомляли, що 14 га Бучанського лісу опинилися у власності 90-річного діда колишнього першого заступника голови Верховної Ради Ігоря Калєтніка.

Фото: vitya-stroitdom.livejournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-