18 червня: народний календар і астровісник

18 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Дорофея; чи варто боятися «горобиних ночей» і перевіряємо свою інтуїцію.

Сьогодні Дорофея. Священномученик Дорофей був єпископом Тірським. Прожив він на білому світі аж 107 років і помер мученицькою смертю за сповідування християнської віри.

Цього дня наші пращури не святкували. Хіба що дітлахи продовжували радіти літу, тішачись свободою і теплом та, як сьогодні, свята неділя випадала. Влітку українці мусили працювати, аби взимку не голодувати. Навіть приказка відповідна була: «Було не савити, не варварити, ні амбросити, але куделю було кундосити».

За народним календарем від сьогодні починаються так звані «горобині ночі» - найкоротші ночі у році. Тривати вони будуть приблизно тиждень. Щодо походження назви – «горобині» - деякі дослідники пов’язують її з поведінкою пташок, адже вони вкладаються із заходом сонця, а прокидаються ще до світанку. І оскільки в червні ночі короткі, то й на сон птахам залишається мало часу. Щоправда, існує і інша версія - у деяких регіонах України будь-яку ніч, що супроводжується блискавицями або грозою називали «горобиною», ніби то в такі ночі чорт лякає горобців. Влітку грози бувають досить часто, так що будь-яка ніч може виявитися «горобиною».

Іменинники сьогодні Ігор, Костянтин, Федір, Леонід.

Сьогодні 6-ий місячний день. Його символ – журавель і дорога в небо. День прощення і любові, пов’язаний із жіночою енергією «Інь». Ваша інтуїція цього дня – МРТ, рентген, потужний прожектор безмісячної ночі. На крайній випадок – світлодіодна лампочка на 10 Вт. Можете побачити і почути щось та-а-ке, від чого дух перехоплюватиме, але отриману інформацію варто прискіпливо фільтрувати, бо то може бути звичайна омана, наслання. Отже, позитивної інформації, тонкої інтуїції, вдалої медитації, трансформації та телепортації. Сьогодні дуже добре займатися будь-якою дихальною гімнастикою, ароматерапією, омолоджувальними процедурами. День, сприятливий для пошуку загублених речей, тварин, зниклих безвісти людей.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1911 році: +5,9; а найтеплішим у 1918 – +33,8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-