Ситник, Грицак і Полторак не прийшли на комітет ВР

Ситник, Грицак і Полторак не прийшли на комітет ВР

Укрінформ
На засідання Комітету ВР з питань нацбезпеки, що розглядає можливі факти корупції при закупівлі військової техніки, не прийшли запрошені директор НАБУ Артем Ситник, голова СБУ Василь Грицак та міністр оборони Степан Полторак.

На засідання не з'явився і редактор журналу "Новое время" Віталій Сич, на сторінках якого і було опубліковано матеріал про нібито корупційні схеми в оборонній сфері, повідомляє кореспондент Укрінформу .

Водночас на засіданні присутні представники польської компанії Wtorplast, що фігурує в публікації.

Як повідомляв Укрінформ, редакція журналу "Новое время" передала до НАБУ документи, що стали основою для матеріалу видання про нібито зловживання при продажу та купівлі продукції військово-промислового комплексу (ВПК) в оборонному комплексі.

У цій публікації було описано схему щодо закупівлі Житомирським бронетанковим заводом у польської компанії Wtorplast списаних з озброєння радянських БМП-1 1980-х років випуску.

Читайте також: Оборонний комітет Ради взявся за скандальні БМП із Польщі

За даними джерел "Новое время", український завод завозив БМП у розібраному виді, кожна башня оцінювалася в $66 тисяч, а кожне шасі - в $99 тисяч. Далі завод "ремонтував" БМП - просто складав раніше розібрані частини. Вартість робіт становила ще $40 тисяч за одиницю. Внаслідок БМП вартістю 20 тисяч євро обходилася українському оборонному бюджету у $205 тисяч.

Джерела видання повідомили, що кінцевим бенефіціаром цієї схеми нібито є народний депута і екс-голова наглядової ради Укроборонпрому Сергій Пашинський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-