Оборонний комітет Ради взявся за скандальні БМП із Польщі

Оборонний комітет Ради взявся за скандальні БМП із Польщі

Укрінформ
Комітет ВР з питань нацбезпеки почав розгляд питання щодо фактів корупції при проведенні закупівель військової техніки та обладнання, які були оприлюднені в журналі "Новое время".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На засіданні присутні представники польської компанії Wtorplast.

Як повідомляв Укрінформ, редакція журналу "Новое время" передала до НАБУ документи, що стали основою для матеріалу видання з приводу нібито зловживання при продажу та купівлі продукції військово-промислового комплексу (ВПК) в оборонному комплексі.

У цій публікації було описано схему щодо закупівлі Житомирським бронетанковим заводом у польської компанії Wtorplast списаних з озброєння радянських БМП-1 1980-х років випуску.

За даними джерел "Новое время", український завод завозив БМП у розібраному виді, кожна башня оцінювалася в $66 тисяч, а кожне шасі - в $99 тисяч. Далі завод "ремонтував" БМП - просто складав раніше розібрані частини. Вартість робіт становила ще $40 тисяч за одиницю. Внаслідок БМП вартістю 20 тисяч євро обходилася українському оборонному бюджету у $205 тисяч.

Читайте також: Польські БМП: "Новое время " передало НАБУ матеріали розслідування

Джерела видання повідомили, що кінцевим бенефіціаром цієї схеми нібито є народний депута і екс-голова наглядової ради Укроборонпрому Сергій Пашинський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-