Польські БМП:

Польські БМП: "Новое время " передало НАБУ матеріали розслідування

Документ
Укрінформ
Документи, які стали основою для матеріалу видання "Новое время" з приводу нібито зловживання при продажі та купівлі продукції військово-промислового комплексу (ВПК) в оборонному комплексі, передані до НАБУ.

Про це головний редактор "Нового времени" Віталій Сич написав у Facebook.

"Історія з нашою публікацією про зловживання при продажі і купівлі продукції військово-промислового комплексу (ВПК) в оборонці отримала чималий резонанс. Днями комітет з оборони, очолюваний Сергієм Пашинським, оголосив про спеціальне засідання завтра, куди він запросив у тому числі і наше видання, і де він має намір розглянути факти, викладені у матеріалі Івана Верстюка. Якщо чесно, ми не думаємо, що Сергій Пашинський може розслідувати Сергія Пашинського. Крім того, ми не хочемо, щоб доступ фігурантів статті до документів якимсь чином пролив світло на те, хто є джерелами цього матеріалу. Тому вчора ми передали ці документи тому, кому довіряємо, а саме НАБУ", - написав Сич.

До поста також прикріплено скрін заяви до НАБУ з підписом автора матеріалу Івана Верстюка.

18 квітня Комітет ВР з питань національної безпеки і оборони проведе засідання, де будуть розглянуті "факти корупції при проведенні закупівель військової техніки і устаткування, які були оприлюднені у журналі "Новре время" від 5 квітня 2018 № 13". Для участі у засіданні комітету запрошено директора НАБУ Артема Ситника, голову СБУ Василя Грицака, міністра оборони України Степана Полторака і головного редактора "Нового времени" Віталія Сича.

У цьому матеріалі видання було описано схему щодо закупівлі Житомирським бронетанковим заводом у польської компанії Wtorplast списаних з озброєння радянських БМП-1 1980-х років випуску.

Читайте також: Україна розсекретить ціни на закуплені в Польщі БМП - депутат

За даними джерел НЧ, український завод завозив БМП у розібраному виді, кожна башня оцінювалася в $66 тисяч, а кожне шасі - в $99 тисяч. Далі завод "ремонтував" БМП - просто складав раніше розібрані частини. Вартість робіт становила ще $40 тисяч за одиницю. Внаслідок БМП вартістю 20 тисяч євро обходилася українському оборонному бюджету у $205 тисяч.

Джерела видання повідомили, що кінцевим бенефіціаром цієї схеми нібито є нардеп і екс-голова наглядової ради Укроборонпрому Сергій Пашинський.

Раніше у державному концерні "Укроборонпром" вирішили звернутися до суду через публікацію цього матеріалу журналом "Новое время".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-