РФ розгорнула війська для початку війни в Україні та Балтії - аналітики ISW

РФ розгорнула війська для початку війни в Україні та Балтії - аналітики ISW

Укрінформ
Наземні компоненти російських збройних сил розміщені на сході та півночі від українського кордону в такий спосіб, щоб розпочати масштабний наступ, водночас, під загрозою гібридної агресії перебувають і країни Балтії.

Про це йдеться в доповіді, оприлюдненій аналітиками Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

"Російські військові розміщені так, щоб раптово розпочати традиційну війну в Україні, а також гібридну війну в країнах Балтії, чого не очікують західні лідери на цих театрах воєнних дій", - зауважується в анотації до аналітичної доповіді.

Читайте також: Тіллерсон обговорив російську загрозу із своїми колегами з Балтійських країн

При цьому вказується, що США та Європа поки не готові до того розвитку подій. Лідери НАТО попереджають про загрозу військового вторгнення з боку РФ у країни Балтії або навіть Західної Європи.

"Втім російські наземні війська розгорнуті та організовані не в такий спосіб, щоб розпочати раптову війну в цьому регіоні. Проте вони ще з 2014 року перерозподілені та реорганізовані так, щоб мати можливість блискавичного вторгнення в Україну з півночі та сходу, залишаючись добре підготовленими для розв'язання гібридної війни в країнах Балтії, подібну до тої, що вони зробили в Україні після революції на Майдані", - відзначається в аналітичній доповіді.

Читайте також: Лінкявічюс хоче якомога швидше посилити ППО для захисту Балтії

Зокрема, як вказується в доповіді, Кремль розташував численні штаби дивізійного рівня вздовж російсько-українського кордону. Крім того, на лінії наступів РФ посилила тили на глибину до 80 км.

"Сполучені Штати та їхні партнери повинні переосмислити найбільш імовірні напрямки дій Росії, а також переглянути компоновку військових та невійськових інструментів, необхідних для захисту союзників НАТО й України від потенційної російської агресії", - зауважується в доповіді.

Як раніше повідомляло агентство, Естонія закликала НАТО посилити заходи стримування Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-