Допит Порошенка: поліція пояснила посилення заходів безпеки у суді

Допит Порошенка: поліція пояснила посилення заходів безпеки у суді

Укрінформ
У Національній поліції України пояснили, що посилення заходів безпеки під Оболонським районним судом зранку 21 лютого Києва було пов'язано із запланованим там допитом Президента України Петра Порошенка.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив речник Національної поліції України Ярослав Тракало.

“Там мав бути Президент України, це перша особа держави. Відповідно, у місцях його перебування відбуваються підвищені заходи безпеки, і це абсолютно нормальна, стандартна ситуація, нічого дивного в цьому немає”, - сказав Тракало.

На запитання, чому проводився посилений огляд жінок-відвідувачок, Тракало зазначив, що “був поверхневий огляд, тому що ми живемо у воюючій країні, щоб ніхто з собою не проніс якихось заборонених предметів, щоб не було ніяких казусів. Нічого страшного не сталося, я вважаю”.

Читайте також: Допит Порошенка припинили дочасно

Речник столичної поліції Оксана Блищик у коментарі Укрінформу уточнила, що при проведенні таких перевірок виявили, зокрема, активістку руху Femen, яку запросили в поліцію для встановлення особи та профілактичної бесіди. “Після цієї бесіди її відпустили”, - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, зранку в середу, 21 лютого, в Оболонський райсуд Києва мав прибути на допит Порошенко як свідок у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Біля будівлі суду було посилено заходи безпеки. Зокрема, біля суду та на прилеглих до нього територіях чергувало більше півсотні правоохоронців, також проводився посилений огляд жінок-відвідувачок, у тому числі й журналісток.

Пізніше суд задовольнив клопотання прокуратури про допит Президента в режимі відеоконференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-