Джолі зі Столтенбергом згадали Україну у статті про насильство на війні

Джолі зі Столтенбергом згадали Україну у статті про насильство на війні

Укрінформ
Американська актриса та посол доброї волі ООН Анджеліна Джолі згадала Україну в статті, у якій ідеться про насильство у зонах бойових дій.

Стаття під назвою "Чому НАТО має захищати права жінок", яку Джолі написала разом із генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом, вийшла у виданні The Guardian.

У публікації, зокрема, йдеться, що НАТО має важелі впливу, які допоможуть припинити насильство над жінками та гендерну нерівність.

"Ми вважаємо, що НАТО може стати глобальним військовим лідером щодо запобігання та реагування на сексуальне насильство в конфлікті, спираючись на сильні сторони та можливості своїх держав-членів та співпрацюючи з багатьма країнами-партнерами", - стверджують автори статті.

Читайте також: В ООН підготували “відповідь на ситуацію” з ВІЛ на Донбасі

У тексті автори згадують і про Україну: "Незважаючи на те, що насильство заборонено міжнародним правом, сексуальне насильство й надалі використовується як тактика війни в численних конфліктах від М'янми до України і від Сирії до Сомалі. Це і масове, і групове згвалтування, і сексуальне рабство, і згвалтування як форма катувань, етнічних чисток та тероризму. Це пояснює, чому бути жінкою на війні небезпечніше, ніж солдатом".

Як повідомляв Укрінформ, за період з 14 квітня 2014 року до 15 серпня 2017 року Управління верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 34 766 жертв збройного конфлікту на Донбасі серед цивільного населення, українських військових та членів озброєних груп. Ця кількість включає 10 225 загиблих та 24 541 поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-