Аваков готує законопроекти про

Аваков готує законопроекти про "презумпцію правоти поліцейського"

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ готується внести до парламенту пакет законів щодо розширення прав поліцейських за принципом "презумпція правоти поліцейського". 

Про це у Facebook написав глава МВС Арсен Аваков. 

"Імператив презумпції правоти поліцейських - повинен стати соціальною нормою! Спочатку підкоряйся поліцейському - потім оскаржуй!" - пише Аваков.

Він уточнює, що дані законодавчі зміни будуть спрямовані на надання поліцейському більше прав при взаємодії з людьми, які повинні будуть підкорятися, маючи право в подальшому оскаржити дії правоохоронця.

"Справа в тому, щоб суспільство прийняло це правило – як необхідне правило для власної безпеки, як своє! Це обмеження громадянських свобод? Ні! Це правило безпеки – через процедуру порядку лише на дуже короткий час, яке дає право громадянину на оскарження дій поліцейського. Це висока відповідальність і високі права для поліції? Так! Але іншого шляху немає. Змінюється, реформується поліція і вона повинна буде отримувати і більше прав, і більше довіри суспільства. Повага до правил, законності і процедур – лише розширює громадянські свободи. Презумпція правоти поліцейського – повинна працювати, як це відбувається в Німеччині, США, Великій Британії, Франції, Італії, Канаді та багатьох інших країнах", - наголошує міністр.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Дніпрі попрощаються з двома поліцейськими - Артемом Кутушевим і Ольгою Макаренко, які загинули вчора від поранень, завданих водієм автівки, зупиненої за порушення ПДР.

Підозрюваного у вбивстві поліція затримала у лікарні ім. Мечникова, куди той звернувся з вогнепальним пораненням під чужим прізвищем. Наразі з його тіла вилучено кулю, а його самого взято під варту. Крім того, в нападі на поліцейських підозрюється ще одна особа, ім'я якої поліція не називає.

Відкрито провадження за трьома статтями за фактом убивства патрульних.

26 вересня у Дніпрі оголошено днем жалоби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-