В Укрінформі презентують фотолітопис

В Укрінформі презентують фотолітопис "Шлях нескорених"

Укрінформ
"Ще не вмерла України ні слава, ні воля! Шлях нескорених" - таку назву має фотолітопис, який буде презентовано в Укрінформі 22 серпня. 

Ця книга вмістила в себе спогади про 25 років незалежності нашої держави. Спогади про те, як крок за кроком долала Україна дороги миру і війни.

"Одна світлина твориться в середньому за секунду-дві. Цих секунд за 25 років було аж понад 789 мільйонів. Хто зафіксував найцінніші? Відповідь шукаймо разом і в цій книзі", - запрошує один з ініціаторів її створення, голова Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса Степан Кубів.

Він також розповів, що фотолітопис складається з кількох частин.

"Видавці фотоальбому умовно поділили 25-літню історію України на п’ять періодів, присвятивши кожному з них окремий розділ книги. Так, перший розділ охоплює період кінця 80-х – початку 90-х років, коли, власне, виникли передумови відродження української державності. Цей етап тісно пов'язаний передусім з утворенням і діяльністю Народного Руху України, а найвагомішим здобутком цього періоду стало прийняття Декларації про державний суверенітет України.

Світлини другого розділу ілюструють не менш значущі події у житті молодої незалежної країни 1991-2003 років, що знаменували становлення та розбудову української держави. Перші вибори, перший президент, перший уряд, нова Конституція  – ось ті хвилюючі моменти, без яких неможливо уявити собі історію української державності.

Третій розділ нагадає нам про події наступного десятиліття, зокрема про Помаранчеву революцію, коли український народ засвідчив свою єдність, мужність, готовність до змін.

Четвертий розділ зовсім невеликий за часовими рамками, бо майже цілковито присвячений одній, але надто визначальній для України події – Революції гідності.

Про те, що відбулося в Україні від захоплення Криму до сьогодення, розповість п’ятий розділ фотоальбому. Ці сторінки сповнені мужності, відваги, рішучості, а заразом і невимовного болю, розпачу, скорботи", - зазначає Кубів.

Окрема частина книги - портрети людей, які зробили найбільший внесок в розбудову нашої держави. Ці особистості стали не просто частиною історії України, а її обличчям. Світлини ста найвидатніших постатей склали шостий розділ фотолітопису під назвою "Їх знає весь світ, ними пишається Україна".

Видання книги стало можливим завдяки Всеукраїнській правозахисній організації "Меморіал" імені Василя Стуса, Мистецькому фонду імені Короля Данила, Благодійному фонду "Відродження України", Видавничому Дому "Ін Юре".

Серед опублікованих у ній світлин багато робіт фотографів Укрінформу, як нинішніх, так і колишніх.

До участі у презентації запрошені президенти незалежної України, міністри її першого Уряду, політичні, громадські та культурні діячі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-