На Черкащині проходить благодійний, молодіжний, шевченківській фестиваль «Ше.fest 2016»

На Черкащині проходить благодійний, молодіжний, шевченківській фестиваль «Ше.fest 2016»

Фоторепортаж
Укрінформ
У рідному селі письменника Тараса Григоровича Шевченка на Черкащині завершується «Ше.fest 2016» - молодіжний, благодійний фестиваль по збору грошей для добровольців, що воюють на Сході України.

Про це сказала організатор фестивалю «Ше.фест-2016» Юлія Капшученко-Шумейко під час спілкування з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінфому.

«Ми не комерційний проект і допоки війна в країні ми не плануємо їм бути. Взагалі ми коли започаткували «Ше.fest 2016», то планували збирати гроші на дитячі будинки, тому що Шевченко все таки сиротою був, і ми планували допомагати дітям, які того потребують. Але історія і час диктують трошки інші умови. Можливо колись і ми і будемо збирати на допомогу дітям», - сказала Капшученко-Шумейко.

Вона також додала, що до фестивалю напряму залучені шевченкознавці, які допомагають фестивалю віднаходити нові аспекти з життя Шевченка, аби відійти від його образу старого дідуся з вусами у кожусі.

«Ми бачимо його як художника, як людину, яка любить людей, як людина, яка причетна і до благодійності і до незалежності. Це не просто смушова шапка і кожух і ті ж самі вуса. Це щось глибше. В концепції нашого фестивалю – це не нагода щось додумати або скривити його образ. Ми на пряму працюємо зі шевченкознавцями. Ми хочемо дізнатися щось цікаве, щось нове, як наприклад, що Шевченко любив археологію і в нього є свій здобуток – археологічні замальовки місцевості однієї з країн, де Шевченко перебував в засланні. Він може бути ліричним як пропагадують його сестри Тельнюк, і запальним як в піснях Тартак», - додала Капшученко-Шумейко.

Довідково. 13-14 серпня в селі Моринці Звенигородського району Черкаської області відбувається третій Всеукраїнський фестиваль Тараса Шевченка Ше.Fest. Цьогоріч захід приурочений також 25-літтю з нагоди проголошення Незалежності України, тому має гасло «Твоя незалежність». Організовують подію активісти Мегамаршу вишиванок, Всеукраїнської громадської організації «Сокіл» та Молодого народного руху за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Черкаської обласної державної адміністрації спільно з Моринською сільською радою.

Детально про фестиваль можна прочитати на офіційному сайті фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-