Справа

Справа "діамантових": суд допитає чотирьох свідків

Укрінформ
Голосіївський районний суд Києва 10 травня продовжив розглядати справу "діамантових прокурорів".

Про це повідомляє "112 Україна".

"На сьогоднішньому засіданні повинні допитати чотирьох свідків, серед яких і народний депутат В'ячеслав Константиновський. Він, разом з іншими дійовими особами, з'явився на судове засідання. В цілому у справі є 60 свідків, а обвинувачення складається з 23 томів", - йдеться у публікації.

Нагадаємо, суд 21 березня почав розгляд по суті справи "діамантових прокурорів".

За даними слідства, екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць і колишній перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін змовилися і отримали хабар у розмірі 3,150 млн грн. Під час обшуків у них було виявлено понад $500 тис. готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. В квартирі Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурорів стали називати "діамантовими".

Печерський райсуд Києва виніс рішення про арешт Корнійця та Шапакіна на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. Шапакін вніс необхідну суму застави і був випущений з СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Шапакіну до 6,4 млн грн. Він її вніс і знову вийшов із СІЗО. Корнієць вийшов з СІЗО 31 липня після внесення застави в сумі 3,2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-