Мер Вишгорода вийшов на волю

Мер Вишгорода вийшов на волю

Фото
Укрінформ
Мер Вишгорода Олексій Момот, якого прокуратура обвинувачує в хабарництві в особливо великих розмірах, вийшов з Лук’янівського СІЗО після внесення застави.

У вівторок біля СІЗО його зустріли друзі, колеги, депутати міста Вишгород, Вишгородського району і Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жодного тиску в СІЗО на мене не чинилося. Я ні з ким не спілкувався. Ні із слідчими, ні з адвокатом я не бачився. Зараз приведу себе до ладу, і потім заглиблюватимемося в суть справи", - сказав Момот.

Фото: Павло Багмут/Укрінформ

Він назвав справу проти нього "абсолютно сфабрикованою" і висловив сподівання, що справа буде передана Нацагентству по боротьбі з корупцією, де її об'єктивно розслідують.

Як розповіли друзі Момота, заставу за нього в сумі 5 мільйонів гривень внесли 18 квітня. Гроші збирали всім містом, частину дали приватні підприємства Вишгорода, жителі міста і народні депутати.

"Я вніс 1,4 млн гривень. Це мої особисті гроші", - сказав нардеп від депутатської групи "Воля" Юрій Дерев’янко.

Він додав, що сторона захисту подала апеляцію на рішення суду першої інстанції про обрання запобіжного заходу у вигляді застави або взяття під варту на 2 місяці. Розгляд скарги заплановано на 10.00 26 квітня в Апеляційному суді Київської області.

Сам Момот зазначив, що внесення застави для нього стало приємною несподіванкою.

Він також підкреслив, що з посади мера його не усували, тому він продовжить виконувати обов'язки мера Вишгорода, куди й попрямував після виходу з СІЗО.

Голова Вишгородської районної держадміністрації Олександр Горган повідомив журналістам, що сьогодні, 19 квітня, о 18.00 у Вишгороді на площі Шевченка збереться віче міської громади, на якому Момот виступить із зверненням до містян.

Горган зазначив, що 20 квітня відбудеться позачергове засідання Київської обласної ради, на якому розглядатиметься питання про висловлення недовіри прокурору Київської області.

Нагадаємо, працівниками прокуратури Київської області спільно із співробітниками Головного управління СБУ в м. Києві і Київській області затримано мера міста Вишгород Олексія Момота, який нібито разом зі спільниками вимагав від представника будівельної фірми хабара у сумі 300 тис. доларів, а також надання приміщення в 4 тис. кв. м в новобудові.

17 квітня Печерський районний суд Києва обрав Момоту запобіжний захід - 2 місяці під вартою або 5 млн гривень застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-