Прикордонники затримали

Прикордонники затримали "серійного біженця" з Росії

Укрінформ
Прикордонники Чернігівського загону затримали порушника неподалік с. Мурав’ї Новгород-Сіверського району при спробі перетину державного кордону.

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, його прикордонний патруль спинив за 50 метрів від лінії державного рубежу. Порушником виявився 46-річний громадянин Росії, який заявив, що потребує додаткового захисту в Україні і бажає отримати статус біженця.

Водночас після перевірки особи затриманого встановлено, що в серпні 2015 року цей громадянин вже перетинав незаконно державний кордон України на цьому ж напрямку і також «з метою отримати статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту в Україні».

Тоді після передачі цього громадянина представникам Державної міграційної служби, йому було надано статус біженця на території України і він вибув для проживання до м. Ужгород. Перебуваючи в Ужгороді цей громадянин здійснив незаконний перетин державного кордону України з Угорщиною, цього разу вже з метою нібито отримання політичного притулку вже на території Угорщини, але був затриманий прикордонниками і в подальшому видворений на територію Росії.

Цього разу, після написання пояснень та заяви, "серійного біженця" знову передали співробітникам Державної міграційної служби.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-