Під Києвом не вистачає землі для учасників АТО – Держгеокадастр

Під Києвом не вистачає землі для учасників АТО – Держгеокадастр

Укрінформ
У Київській області не вистачає землі для виділення учасникам АТО.

Про це в п'ятницю на брифінгу заявив голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас єдина область, де відчувається суттєвий дефіцит землі - це Київська область. Тут у нас є окремий блок проблем", - сказав він.

Мартинюк зазначив, що особливість проблем у Київської області полягає, зокрема, в тому що там проживає чимала кількість учасників АТО і всі вони мають отримати землю. У столичному регіоні фактично не залишилось вільної землі, в зв'язку з цим, Держгеокадастр не може надати землю учасникам АТО у необхідному об'ємі.

"Достатньо активна економічна діяльність в Київській області за останні 20 років призвела до того, що землі фактично вже всі були розподілені і ми просто не можемо в тих обсягах, в яких хлопці хочуть отримати, надати їм землю. Хоча ми можемо надати кожному трошки менше. Не завжди вони погоджуються, але ми в діалозі", - підкреслив він.

За словами Мартинюка, до органів Держгеокадастру загалом надійшло понад 100 тисяч заяв від учасників АТО та членів їх сімей для виділення земельних ділянок: "Із них в 70% рішення було винесено уже позитивне, а також всього приблизно 10% заяв сьогодні знаходяться на розгляді, всі інші розглянуті, і там де були навіть відмови, робота із заявниками продовжується".

Основна причина відмов, пояснив чиновник, - це коли учасник АТО вже раніше використав своє право на безоплатну приватизацію. В такому випадку йому пропонується скористатися цим правом для іншої категорії земель. Друга причина за якої відбувається відмова - коли земельна ділянка, на яку претендують учасники АТО, вже раніше була комусь передана.

Мартинюк повідомив, що Держгеокадастр створить центр сприяння виділенню землі учасникам АТО.

"З урахуванням тієї кількості проблемних ситуацій, які виникали і виникають, нами було прийнято рішення про створення спеціального центру сприяння учасникам АТО у виділенні земель", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-