"Суддю-колядника" випустили з тюрми за "законом Савченко"

Укрінформ
Колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, якого арештували у 2008 році та засудили до 10-річного ув'язнення, вийшов на волю завдяки змінам до законодавства.

Про це Укрінформу заявила начальник відділу зі взаємодії із засобами масової інформації Державної пенітенціарної служби України Катерина Денисюк.

"Він був звільнений 11 січня 2016 року на підставі ухвали Оболонського районного суду міста Київ від 30 грудня  2015 року. Відповідне рішення було прийняте на підставі положень так званого «закону Савченко», який передбачає перерахунок терміну відбування із врахуванням періоду утримання у місцях попереднього ув`язнення», - сказала Денисюк.

Нагадаємо, 23 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав так званий "закон Савченко" - Закон України "Про вдосконалення порядку зарахування судом попереднього ув'язнення в строк покарання", згідно з яким суди зобов'язані враховувати кожен день, проведений засудженим у СІЗО, як два дні відбуття покарання. Зварич провів у СІЗО більше трьох років, а загальний строк його утримання в ув'язненні склав 7 років.

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Зварича за звинуваченням у хабарництві в грудні 2008 року.

У ході обшуків у кабінетах і квартирах судді та його шести колег правоохоронці виявили та вилучили 1 млн доларів і 2 млн гривень.

Зварич заявив, що збирався передати гроші, знайдені в його кабінеті, церкві, щоб допомогти малозабезпеченим, а гроші, знайдені в кабінетах його колег, за словами Зварича, нібито призначалися на ремонт приміщення суду, де він працював.

Раніше про це повідомляли ЗМІ з посиланням на джерела.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-